Borsa İstanbul’da yeni halka arz edilen Kuzey Boru (KBORU) hissesi, bugün de yatırımcıların ilgisini çekti.

kuzey-boru-kboru-satis-sozlesmesi

Şirket, son dönemdeki yükseliş trendini sürdürerek bugün de tavan yaptı. Hissede dün yaşanan düşüşün ardından bugün Bank of America (BofA) gibi büyük yatırım kuruluşlarının alımları etkili oldu.

BofA, 19 Ocak’ta KBORU hisselerinde ortalama 84,30 TL’den 791.897 lot satın aldı. Hissede diğer alıcı kurumlar arasında Şeker Yatırım, Osmanlı Yatırım, Halk Yatırım ve Yatırım Finansman yer aldı.

KBORU hissesi, 18 Ocak’ta 78,50 TL’den kapanmıştı. Bugün ise yüklü alımların etkisiyle tavan fiyat olan KBORU, 86,35 TL’ye ulaştı ve 19 Ocak gününü tavan fiyattan kapattı.

KBORU İki Yeni Anlaşma Açıkladı

Borsada işlem görmeye 2023 yılının son çeyreğinde başlayan KBORU düzenli olarak sözleşme açıklamaya devam ediyor.

2024 yılı Ocak ayının üçüncü haftasının son işlem gününde yüzde 10'luk bir yükselişle tavan fiyata yükselen KBORU, gün içinde iki farklı satış sözleşmesi imzaladığını Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) duyurdu.

Finansal Raporlar Yatırımcıları Şoke Etti! Hisseler Sert Düşüşe Geçti Finansal Raporlar Yatırımcıları Şoke Etti! Hisseler Sert Düşüşe Geçti

KAP'a yapılan bildirimde KBORU'nun, Ürdün ve Kosova'da ayrı ayrı iki satış sözleşmesi imzaladığı ve Ürdün'deki satış için 50.244.724 TL, Kosova'daki satış için 6.892.368 TL ödeme alacağı açıklandı.

İlgili İçerik

KBORU'nun yayımladığı KAP açıklamasının detaylarına bu içerikten ulaşabilirsiniz:

Borsanın Yeni Yıldızı Hem Ürdün'e Hem Kosova'ya Satış Yapacak