TAB Gıda’nın halka arz sonuçlarına bakınca, Türkiye’de yaklaşık olarak her 100 kişiden 6’sı bu halka arza katılım sağladı. Bu yıl rekorlar, hem katılımcı sayısıyla, hem halka arz büyüklüğüyle kırılırken, öte yandan Borsa İstanbul’da Haziran ayı sonrası yatırımcı sayısı 2 katına ulaştı.

borsa yatırımcı sayısı

Seçimlerden Sonra Hız Kazandı

31 Mayıs tarihinde 4,6 milyon yatırımcı sayısı vardı. Uzmanlara göre, bu duruma sebep olan konuların en başında ise “Halka Arz” oldu. Yılbaşında 3,79 milyon olan pay senedi yatırımcı sayısı, 8 milyonu aştı.

MKK'nın açıkladığı yatırımcı ve hesap sayılarına göre, 20 Ekim ile sona eren haftada pay senedi yatırımcı sayısı 228 bin 631 kişi arttı. Böylece pay senedi yatırımcı sayısı 7 milyon 870 bin 63'ten 8 milyon 98 bin 694'e çıktı.

Borsada Halka Arz Çılgınlığı! Dipten Dönüş Mü Yoksa Yeni Bir Balon Mu? Borsada Halka Arz Çılgınlığı! Dipten Dönüş Mü Yoksa Yeni Bir Balon Mu?

Aracı Kurum, BIST100 Hedefini 11000’e Çıkardı

Aracı kurum olarak faaliyet gösteren Ata Yatırım, strateji raporunda, BIST100 hedefini (1 Yıllık) %40 yukarı yönlü revize ile beklentisini 8499’den 11000 seviyesine çıkardı.

Raporda, Türkiye'nin rasyonel ekonomi politikalarına dönüşünün 2024 yılında somut sonuçlarını vermeye başlayacağına ve bu politikaların ekonomik istikrarı artırarak büyümeye pozitif katkı sağlayacağına dikkat çekildi.

Sırada Bekleyen Milyarlık Halka Arzlar Var

Yılın son 2 ayında, SPK’dan onay bekleyen  şirket sayısı ise 62’ye ulaştı. Geçtiğimiz günlerde halka arzlarla ilgili açıklamada bulunan Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ömer Gönül ise, “6-7 milyar liralık halka arzlar geliyor” şeklinde ifade etmişti.