Altınay Savunma Teknolojileri halka arz olmak için Sermaye Piyasası Kuruluna (SPK) başvuruda bulundu. Şirketin SPK'ya sunduğu taslak izahname doğrultusunda sürecin halka arz detaylarını sizler için ele aldık.

altinay-savunma-teknolojileri-halka-arz

Trendyol’dan Halka Arz Açıklaması! Yatırımcıları Heyecanlandırdı Trendyol’dan Halka Arz Açıklaması! Yatırımcıları Heyecanlandırdı

Borsada halka arzlara olan ilgi azalsa da birçok finansal ve sektörel açıdan güçlü şirketler halka arz için SPK'nın kapısında onay sırası bekliyor. AVPGY, MEGMT, SURGY gibi firmaların halka arzlarında yaşanan olumsuz sonuçlar, küçük yatırımcıyı borsadan soğutsa da bazı şirketlerin başvurusu yatırımcılar tarafından ilgi çekiyor.

Altınay Savunma Teknolojileri A.Ş.'nin halka arz detaylarını sizler için derledik.

Altınay Savunma Teknolojileri Halka Arz Detayları

58.823.530 TL nominal değerli paylarını bireysel yatırımcılara ve şirket çalışanlarına eşit şekilde dağıtacak olan Altınay Savunma'nın konsorsiyum liderliğini Türkiye Sınai Kalkınma Bankası yürütecek.

T1-T2 bakiyenin kullanılamayacağı bu sürecin ardından şirket hisseleri, Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da işlem görmeye başlayacak.

Yüzde 25 oranında halka arz açıklığına sahip olacak olan Altınay Savunma'nın konsorsiyumunda Türkiye Sınai Kalkınma Bankası dahil Vakıf Yatırım Menkul Değerler ve Yatırım Finansman Menkul Değerler yer alacak.

Halka Arz Şekli

- Sermaye Artırımı : 35.294.118 Lot

- Ortak Satışı : 11.764.706 Lot (Hakan Altınay)

- Ortak Satışı : 11.764.706 Lot (Letven Capital Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş. Milres Girişim Sermayesi Yatırım Fonu)

Halka Arz Gelirinin Kullanım Yerleri

- %50 Yeni tesis ve üretim teknolojileri yatırımları.

- %15 Test ve doğrulama teknolojileri ile ar-ge ve ür-ge yatırımları.

- %5 Global satış ve pazarlama ağı yatırımları.

- %15 İşletme sermayesi.

- %5 Finansal borç ödemeleri.

- %10 Şirket satın alımı ve/veya iş ortaklıkları kurulması.

Tahsisat Grupları

- Yurt İçi Bireysel Yatırımcı

- Şirket Çalışanları

- Yurt İçi Kurumsal Yatırımcı

Fiyat İstikrarı

- Henüz belirlenmedi.

Satmama Taahhüdü

- 1 Yıl, İhraççı.

- 1 Yıl, Ortaklar.

Halka Açıklık Oranı

- Yüzde 25.

Altınay Savunma Teknolojileri Faaliyeti Nedir?

Altınay Savunma Teknolojileri A.Ş., Altınay Teknoloji Grubu’nun bir parçası olarak 2014 yılında kurulmuş bir savunma sanayi şirketidir.

Şirket, hareket kontrol sistemleri, insansız sistemler, görünmezlik sistemleri, silah sistemleri, mühimmat imha ve üretim sistemleri gibi alanlarda yüksek teknoloji ürün ve çözümleri sunmaktadır.

Şirketin merkezi İstanbul’da olup, farklı lokasyonlarda 10.000 m² üzerinde altyapısı bulunmaktadır. Şirket, AS9100D, ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 gibi uluslararası standartlara uygun olarak çalışmakta ve Milli ve NATO Gizli Tesis Güvenlik Belgelerine sahiptir.

Şirketin vizyonu, küresel savunma sanayiinde lider ve öncü bir şirket olarak, ülkemizi dünya savunma sanayiinde temsil etmektir.