Borsa İstanbul, 2023 yılında yaşadığı sert düşüşün ardından 2024 yılına olumlu bir başlangıç yaptı. BIST 100 endeksi, yabancı yatırımcıların ilgisinin artmasıyla yükseliş trendine girdi.

bist-100-endeks

İki Borsa Devi Anlaştı: Şirket 40 Milyon Dolarlık Ciro Yapacak! İki Borsa Devi Anlaştı: Şirket 40 Milyon Dolarlık Ciro Yapacak!

Borsanın En Büyük Rakibi Yüksek Faiz

Ekonomist Emrah Lafçı, borsanın en büyük engelinin yüksek faiz olduğunu söylüyor ancak Merkez Bankası’nın desteği ve faizlerin gerilemesiyle birlikte borsanın mevduata göre daha cazip hale geldiğini vurguluyor.

Borsa İstanbul Dengeli Bir Seviyeye Ulaştı

Son yılda halka arz edilen şirketlerin sayısının artmasıyla birlikte borsa, mantıklı politikalarla dengeli bir seviyeye ulaştı.

Lafçı, düşük faiz ortamında halka arz edilen her şirketin prim yaptığını, ancak şimdi akılcı politikaların devreye girdiğini ve borsanın dengeli bir seyir izlediğini ifade ediyor. Yatırımcıların rahatlayabileceği bir sürece girildiğini belirtiyor.

BIST100 Endeksi Son Durum

Geçtiğimiz haftayı 7996,70 seviyesinden kapatan BIST100 endeksi, 22-26 Ocak haftasına yükselişle başladı. Yeni haftanın seans açılışıyla birlikte, TSİ 11.28 itibariyle BIST100 endeksi yüzde 0,43 değerlemeyle 8.031,15 puan seviyesinden işlem görüyor.